Elokuvia vuodesta 1979

9.9.2009 tuli kuluneeksi 30 vuotta Kino Hakalinnan toiminnan käynnistymisestä. Elokuvia on toki näytetty Hakalinnan alkuajoista lähtien, vuodesta 1945. Reijo Varpaisen toimesta elokuvia on esitetty vuodesta 1979.
Ensimmäisenä elokuvana esitettiin Riemukupla Monte Carlossa. Elokuvan esitys oli kaiketi konehuoneen puolella suurempi seikkailu kuin valkokankaalla. Elokuvaa esitettiin 2 näytöksessä, joihin myytiin yhteensä 60 lippua 10 markan kappalehintaan. Tästä lähtien elokuvaesityksiä oli kolmesti viikossa: sunnuntaisin, tiistaisin ja torstaisin.

Toiminta oli tyrehtyä videoiden tullessa muotiin. Teatteri olikin suljettuna lyhyitä aikoja tai toimi säästöliekillä. Toiminta kuitenkin virkistyi hiljalleen ja 7.11.1997 saatiin nykyinen sali käyttöön. Tämän jälkeen esitystoiminta onkin jatkunut säännöllisenä. Pomarkun kunnan ja Elokuvasäätiön taloudellinen tuki on taannut toiminnan häiriöttömän jatkumisen.

Suomen Filmikamarin hallitus myönsi 1.6.2005 Reijo Varpaiselle elokuva-alan hopeisen ansiomerkin yli 25 vuoden ansiokkaasta toiminnasta alalla.

Vuoden 2010 kulttuuripalkinto Eurassa myönnettiin 6.12. Reijo Varpaiselle. Luovutus tapahtui kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.2010.

Kuva sulki jo kävijöiden vähyyden tähden ovensa muutamaksi kuukaudeksi vuonna 2006, kunnes porilainen elokuvamies Reijo Varpainen tuli apuun.

Palkitsijat muistuttivat, että ilman Reijo Varpaisen innostusta ja panostusta ei elokuvateatteria enää Kauttualla olisi.